Skip to main content

REGNBÅGAR

H. Bäckman X Elias Ringquist

LYSSNA PÅ EN BLIVANDE KLASSIKER!

NYA SINGELN “REGNBÅGAR”

”Regnbågar” är en låt för framtiden. Med sitt vemodiga anslag genom ett drömskt och filmiskt piano berättas historien om ett barn. Det är storheten och kärleken i att bli pappa som är låtens tema och den handlar också om glädjen att se framtiden genom nya ögon. En nyklassisk hip hop duett där två starka röster återförenas… i ett budskap om hopp, trygghet och förändring.

Regnbågar - Elias Ringquist och H. Bäckman
Ladda ner (Original 44,1Khz 16-Bit WAV)Ladda ner (Instrumental 44,1Khz 16-Bit WAV)
Three Legs Luigi music producer

H. Bäckman

H.Bäckman – en gång i tiden känd som Frispråkarn för den svenska hiphop publiken. Låt oss titta igenom Cv:et lite så hittar vi samarbeten och starka singlar tillsammans med medlemmarna i Medina & Uno Svenningsson, för att nämna några. Frispråkarn har även tävlat i Melodifestivalen 2010 samt betat av ett fullsatt Gröna Lund och spelning på TV4’s Sommarkrysset. Han släppte debutalbumet ”Signerat Språkarn” 2008 där det musikaliska samarbetet med Elias Ringquist / Shy inleddes. Han gjorde även ett flertal musikvideos till projektet där singeln ”Den ena dan e den andra lik” spelades på ZTV.

2010 kom albumet ”Dom kallar mig disträ” som gavs ut av Warner Music. Där återfinns även ”Du e min bror” som är producerad av Mika Reuter aka Three Legs Luigi.

Landets första sällskapsspel på temat den Svenska hiphophistorien (Battle om svensk rap) omnämnde även Frispråkarn. Med andra ord en man för historieböckerna…

Efter att ha avslutat karriären 2014 så trodde inte Håkan att han skulle röra en mikrofon igen. Men rätt timing , beat och känsla kan ändra på saker. En äldre och visare variant av Frispråkarn blir H.Bäckman.

Enjoy!

Mika Reuter Three Legs Luigi

Mika Reuter aka Three Legs Luigi är en tysk musikproducent (Düsseldorf). Som barn till emigranter växte han upp i Finland och bodde där i tre decennier. Efter nästan ett decennium utan produktion firar han sin comeback i år. Reuter har arbetat med många artister på topplistorna i Finland och har även vunnit guld i Finland för sina produktioner.

Under sin karriär har Reuter arbetat med internationella stjärnor som Killah Priest (Wu-Tang), Jeru the Damaja (Gang Starr Foundation). I Finland har han arbetat med nationella storheter som Cheek, Spekti, Brädi, Pyhimys och Pikku G. Totalt har hans produktioner (varav de flesta släpptes innan streamingtjänsterna fick sitt genombrott) fått över 15 miljoner streams på Spotify. Bäckman och Reuter samarbetade redan 2009 när den första singeln ”Du e min bror” från Frispråkarns album ”Dom kallar mig disträ” släpptes.

Elias Ringquist, Shy

Elias Ringquist Shy

Elias Ringquist aka Shy är en svensk sångare, pianist, låtskrivare och producent. Redan som nioåring stod han i rampljuset när han gjorde rollen som Petrus i Ingmar Bergmans ”Den Goda Viljan” som vann guldpalmen i Cannes för Bästa Film. Efter flera framgångsrika år som skådespelare valde han att satsa på musiken och studerade både i Sverige och USA. 2008 blev Ringquist uttagen som finalist i svenska Idol. Han har under åren framträtt i radio, tv och live med olika artister och är en av Sveriges mest produktiva musikskapare. Med över 230 låtar skrivna har han medverkat på över tjugo album och singlar (som sångare, låtskrivare, pianist och producent), varav flera med miljontals streams, och har som soloartist givit ut femton singlar, två album och två eps under egna labeln Shymusic. Hans röst har även hörts i välkända appar, reklamkampanjer för radio och tv och i en stor serie för Netflix.

Bäckman och Ringquist (då mer kända under namnen Frispråkarn & Shy) började samarbeta efter att Bäckman hört musik från skivan ”Söderbröderstyle”. Tillsammans gjorde de live-gigs som duo och Ringquist medverkade på tio spår på skivorna ”Signerat Språkarn” och ”Dom Kallar Mig Disträ” med lansering och rotation i Sveriges radio. Singeln ”Du e min bror” gavs ut av Warner Music (2009) och det här är första samarbetet sedan dess.

Urval (låtar): New York, How Many Days, Until We See The Sun, Whenever, Wish och Look Up

Instagram

Eliasartist

YouTube

theSHYtube